Onwaarschijnlijke ondernemer?

CARE wil stereotypen doorbreken en mensen uitdagen om verder te denken.

Read more

Sluit eens je ogen en denk aan een ondernemer. Ja, toe maar. Hoe beeld je het je in?

Dacht je direct aan een Guatemalteekse vrouw die op haar boerenland staat?

Waarschijnlijk niet. Is het waarschijnlijker dat je dacht aan een hipster die zijn nieuwe Iphone X aan het showen is? En was de ondernemer waar je aan dacht een vrouw? En wat was de kleur van de huid?

Onze ideeën over hoe een ondernemer eruit ziet, kunnen heel stereotiep zijn en misschien misplaatst.

CARE wil deze stereotypen doorbreken en daagt mensen uit om verder te denken. Wij weten dat vrouwen uit lage-inkomens landen de potentie hebben om succesvolle onderneemsters te worden en hiermee gelijkheid tussen man en vrouw te verbeteren- we hebben hier ontelbare verhalen van.

Neem Sandra uit Guatemala, een ondernemer in hart en nieren. Deze vrouw runt een succesvol boerenbedrijf dat exporteert naar het buitenland en is voorzitter van een boerencoöperatief dat bestaat uit 450 vrouwen.

Als je haar vandaag zou ontmoeten, dan zou je niet verwachten dat ze zich uit extreme armoede heeft moeten werken, geen secundair onderwijs heeft gehad en velen mensen heeft moeten bewijzen dat ze het wél kon.

Terwijl Internationale Vrouwendag 2018 nadert, prijst CARE de essentiële bijdrage van vrouwelijke ondernemers over de hele wereld die zijn ondersteund via ons Women in Enterprise-programma, gefinancierd door de H&M Foundation. We delen de verhalen van vier fantastische vrouwen van over de hele wereld die hebben gevochten tegen extreme tegenslagen om vervolgens succesvol te zijn in het bedrijfsleven.

Met de juiste ondersteuning, of dit nu coaching, training of het faciliteren van kapitaal is, ontwikkelen deze vrouwen het vertrouwen in zichzelf om zich te ontplooien als succesvol ondernemer.

Niet alleen zijn deze vrouwen in staat om hun eigen bedrijf te runnen, maar zijn ze nu ook in staat om hun families te ondersteunen. Daarnaast geeft dit hen de mogelijkheid om ook andere vrouwen in hun gemeenschap te inspireren en te ondersteunen. Door dit te doen, zetten deze inspirerende vrouwen een verandering in de structuren van de samenleving in gang.

 

Lees hier de verhalen van Sandra, Marian, Subitha en Samar

Unlikely Entrepreneur?

CARE wants to smash through stereotypes and challenge people to think further.

Read this post