About Skillpower

Skillpower will immerse you in the journey of women entrepreneurs from around the world. A journey that will inspire you and will encourage you to inspire others. On this platform a growing number of entrepreneurial women from all over the world share their story of what it took to get where they are, and what they gained during the process. Their stories give an insight into the amazing lives of so many women entrepreneurs out there, and their process of empowerment – stories now uncovered by CARE and given an international platform to be shared with the world. Read their stories and share the inspirational journey of these women. Your own inspirational journey starts here!

The power to use skills, and the skills to use power!

Op dit platform vertelt een groeiend aantal ondernemende vrouwen vanuit de hele wereld hun verhaal - over wat ze hebben meegemaakt en wat er nodig was om te komen waar zij nu staan in hun leven. Deze verhalen vertellen de verbazingwekkende en bijzondere levens van vrouwelijke ondernemers op deze wereld en hun proces van ‘empowerment’ en persoonlijke groei. Verhalen die nu verteld worden door CARE via dit internationale platform, om ze te delen met de wereld. Dit platform is een groeiende community. Lees de verhalen, deel de inspirerende reis van deze vrouwen en kom in actie! Je eigen reis begint hier!

The power to use your skills, and the skills to use your power!

SKILLPOWER laat zien wat vrouwelijke ondernemers nodig hebben om succesvol te zijn, en wat ze zelf, maar ook anderen om hen heen, kunnen doen om dit te worden. Door middel van ons programma 'Women Empowerment through Enterprise Development’ ontmoet CARE vrouwen uit achtergestelde gebieden en gemeenschappen die grote barrières hebben overwonnen in hun levens en tijdens de ontwikkeling van hun bedrijf. De verhalen zijn een voorbeeld voor vrouwen over de hele wereld. Tegelijkertijd willen we met deze verhalen bewustzijn creëren bij een breder publiek over de condities die nodig zijn om meer vrouwen in de wereld te ondersteunen bij hun economische ontwikkeling. Het platform verbindt je niet alleen met de vrouwen, maar ook met hun trainers, buren, vaders, moeders, echtgenoten, vriendinnen, broers die een positieve invloed op hun leven kunnen hebben. Skillpower gaat over de kracht van ondernemende vrouw wereldwijd.

Women Empowerment through Enterprise Development

Wanneer een vrouw een inkomen verdient, dan verhoogt dit niet alleen haar economische onafhankelijkheid, maar het geeft haar ook een betere positie in de samenleving. Bovendien investeren vrouwen vaak een groot deel van hun inkomsten in hun familie en de gemeenschap waarin ze leven.

Het stimuleren van ondernemerschap onder vrouwen is een manier om hun economische positie te versterken, en zo hele gemeenschappen te laten groeien.

CARE werkt samen met vrouwen in Afrika, het Midden-Oosten, Azië en Latijns-Amerika met als doel hun bedrijven en organisaties te versterken. Zo geeft CARE hen toegang tot trainingen en financiering zodat zij in staat zijn om hun onderneming te ontwikkelen, en werken wij samen met de vrouwen aan het vergroten van hun controle over hun eigen tijd en (financiële) middelen. Daarnaast zetten we in op het overwinnen van sociale en culturele barrières en op het onderhandelen van gunstige condities voor de ontwikkeling van hun bedrijf. Als CARE werken we via landenkantoren, die de vrouwen trainen en die samenwerken met lokale stakeholders om een gunstig ondernemersklimaat te creëren. Ook voeren we er nationale campagnes met vrouwelijke rolmodellen om andere vrouwelijke ondernemers en potentiele onderneemsters te inspireren.

Een belangrijk deel van dit werk wordt mogelijk gemaakt door samenwerking van CARE met H&M Foundation. Alle vrouwen die je op dit platform vindt, nemen deel aan CARE’s ‘Women Empowerment through Enterprise Development’ programma.

Wij zijn ervan overtuigd dat de verhalen van deze vrouwen jullie in het hart zullen raken. 

 

Vrouwelijke ondernemers maken het verschil